Sila PARAFÍNOVÝCH ZÁBALOV

29 októbra 2020 /

Tieto zábaly alebo obklady sa prevádzajú vo forme procedúr, kedy sa využíva odovzdávanie tepla tuhnutím tekutého parafínu. Parafínový zábal má množstvo vynikajúcich a blahodárnych účinkov na celé telo a organizmus.

Parafín je druh vosku, ktorý je prevažne vyrobený z ropy. Vďaka tomu obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ako je horčík, kremík a najmä železo. Obsahuje aj vitamín E.  Parafín má estetické a liečebné účinky, preto sa veľmi často využíva v liečebných a kozmetických kúpeľoch. Zohriaty parafín sa aplikuje na kožu pri teplote 50°C. Má veľkú tepelnú kapacitu, ktorú dokáže uchovávať a ďalej odovzdávať.

 

Účinky parafínu

Kozmetický parafín prehrieva, uvoľňuje, podporuje cirkuláciu živín v koži, zlepšuje krvný obeh, odovzdáva minerály a vitamíny, ktoré obsahuje a otvára póry. Naplní pokožku vitamínmi a olejmi. Má blahodárny účinok na rast a pevnosť nechtov.

Priaznivo pôsobí pri ochoreniach pohybového aparátu, pri chorobách drobných kĺbov, pri chronickej reumatickej artritíde, pri Bechterevovom ochorení a osteoporóze. Zábal sa využíva taktiež aj pri stuhnutom svalstve, svalových spazmov, pri problémoch pohybového systému, poúrazového alebo degeneratívneho pôvodu, na svalové kŕče.

Parafín má okrem liečebných účinkov aj účinky estetické. Kožu zanecháva zamatovo jemnú a hebkú. Parafín pôsobí ako mini sauna, ktorá vyvoláva reakciu termoregulačného typu. Vďaka tomu dochádza k prekrveniu a k stimulácii tkaniva. Je vhodný taktiež na suchú a popraskanú kožu, urýchľuje metabolizmus a odolnosť organizmu.

Pravidelnými zábalmi sa docieli aj spevnenie a celková zmena kvality nechtov. Zábal sa môže aplikovať tak často ako budete chcieť, odporúča sa však minimálne jeden zábal mesačne.

Metóda opakovaného namáčania – je  krátkodobé ponorenie ruky do parafínového kúpeľa, po vytiahnutí sa začne tvoriť tenká vrstva tuhnúceho parafínu. Opakovaním postupu sa vytvorí tzv. „parafínová rukavica“. Táto metóda je vhodná predovšetkým na drobné kĺby a nerovné plochy, ale aj na liečbu degeneratívnych ochorení kĺbov rúk.

Manikúra Michaela, M. R. Štefánika 3 Prievidza

gélové nechty • spevnenie prírodných nechtov • základná manikúra • japonská manikúra • parafínové zábaly